God Jul & Gott Nytt År!

 
Nu tar Kirimoja lite jul -och nyårsledigt. Jag vill passa på att tacka alla nya fina kunder som jag fått jobba med under året som varit, samt supportande vänner och familj. ♥
 
Önskar er alla en fin avslutning på 2014 och ett gott nytt 2015! :)

Lucka tjugofyra

När vännera öppnar dörren möts dem av alla barnen som de träffat. "Välkomna in! Ju fler desto roligare!" Barnen steg in i snöhuset och julfirandet kunde nu börja. GOD JUL!

Lucka tjugotre

Vännerna skrattade och tyckte att Tindra hade varit riktigt påhittig. "Självklart ska vi fira julafton tillsammans i det här mysiga snöhuset!" sa Juleljus. "Oj, det är ju julafton imorgon!" sa Pynta. "Hög tid för dig Tindra att ta plats uppe på Grarne." Sagt och gjort, Tindra placerade sig uppe på toppen av Grarne. Nu kunde julfirandet snart börja! Men vänta, det knackar på dörren...

Lucka tjugotvå

"Hej mina kära vännerr! Kom så får ni julklappar av mig!" ropade Tindra glatt. "Ni undrar säkert vart jag har varit." Tindra berättade för sina vänner att hon smugit iväg för att ordna en överraskning till dem. "Jag har byggt det här snöhuset som jag tänkte att vi kan fira jul i. Och för att göra det lite roligt så tog jag hjälp av barnen som ni träffat med att ge er ledtrådar som skulle föra er hit."

Lucka tjugoett

Plötsligt såg dem ett jättefint snöhus i utkanten av skogen. "Åh, det är den vackraste snöskapelsen jag någonsin sett!" sa Grarne. Alla höll med och var stumma av beundran. "Ser ni vem som står där i dörröppningen?" frågade Ramsus dem. "Ja, det är ju Tindra!" utbrast Pynta. De sprang skrattande fram till Tindra, det fortaste de kunde!

Lucka tjugo

När de kom fram till snögubben hoppade en pojke fram bakom den. "Hej! Jag heter Rasmus. Kul att ni hittade mig, jag vet vart Tindra är. Kom med mig!" sa han. "Åh, toppen!" sa Juleljus. De gick förväntansfulla, pulsande i snön, tillsammans med Rasmus mot Tindra.

Lucka nitton

"Ser ni snöguben därborta?" Knut pekade längre bort i skogen. "Ni är nära ert mål nu, men gå till snögiubben så kommer ni ännu närmare!" sa Knut med ett leende. "Gurrgel gurrgel" sa Ella. Grarne, Pynta och Julejus tackade syskonen för hjälpen och gick mot snögubben.

Lucka 18

Den som öppnade den rosa dörren var inte Tindra, men däremot en pojke som hette Knut. "Hej och välkomna till min och min lillasyster Ellas grotta!" sa han. "Tack så mycket." sa Grarne, och frågade om Knut och Ella visste något om Tindra. "Tänk för att vi vet det." svarade Knut. "Gurrgel gurrgel" sa Ella.
 

Lucka sjutton

Ett, två, tre, fyra....tjugo. Juleljus idé verkade stämma. För när de tagit tjugo steg fanns där en söt liten grotta framför dem med en rosa dörr. "Rosa! Den tredje ledtråden!" utbrast Pynta. Kanske Tindra var inne i grottan?

Lucka sexton

Efter några meter djupare in i skogen kom Grarne, Pynta och Juleljus fram till en sten som var större än Grarne. Det måste varit den första ledtråden som Tindra gett dem på lappen! "Men vad kan talet tjugo betyda?" undrade Grarne. "Jag vet! Vi testar att ta tjugo steg framåt och se vart vi kommer." sa Juleljus.
 

Lucka femton

'
Pynta läste upp texten som stod på lappen de fått av Dxeter. "Det är tre ledtrådar som leder oss vidare till Tindra." De tackade för det fina luciaframträdandet och begav sig ut i skogen igen.
 

Lucka fjorton

Agnes bad de tre vännerna att leta reda på en pojke med orange tröja och som hette Dexter som var någonstans i publiken. De hck fram till en blond liten pojke med orange tröja och frågade om han hette Dexter. "Ja, det är jag!" sa han glatt. "Jag har väntat på att ni ska komma så jag kan ge er den här lappen från Tindra."

Lucka tretton

Musiken ledde dem till en annan stuga där ett Luciatåg sjöng vackert inför publik. Grarne, Pynta och Juleljus gick fram till Lucian Agnes när uppträdandet var slut och frågade om hon visste något om Tindra. "Ja visst!" sa Agnes.

Lucka tolv

Linnéa berättade att Tindra hade som ledtråd till hennes vänner att följa musiken. De började förstå att Tindra lekte en liten lek med dem. De tackade Linnéa och begav sig ut i skogen igen.  Då hörde dem musik spelas.

Lucka elva

Linnéa hällde upp varm glögg och ställde fram en bricka med hemmagjorda papperkakor. "Titta, en av kakorna liknar Tindra." sa Grarne. "Ja, hon var här förut och hjälpte mig att dekorera kakorna." sa Linnéa. "Hon visste att ni skulle komma hit, och bad mig ge er en ledtråd till att ta er vidare."

Lucka tio

En flicka öppnade dörren. "Hej! Jag heter Linnéa." sa flickan. "Kom in i värmen och fika med mig!" Grarne, Pynta och Julejus steg in i stugan och tyckte Linnéa var väldigt snäll.

Lucka nio

Efter en stunds promenad inne i den djupa skogen så utbrast Pynta: "Titta, en liten stuga! Och det lyser i fönstren så det är säkert någon där inne. Vi knackar på!"

Lucka åtta

Alldeles intill spåret i snön såg dem en skogsstig och tänkte att Tindra måste gått på den. Så de gick in i skogen och hoppades på att de snart skulle hitta Tindra eller några fler att fråga om de sett henne.

Lucka sju

De pulsade vidare i snön och plötsligt fick Juleljus syn på ett spår. Tindra älskade vintern och gjorde alltid en snöstjärna när snön kommit. Det Juleljus såg var utan tvekan en snöstjärna som Tindra gjort.

Lucka sex

Vid lekplatsen frågade de tre vännerna en liten pojke som hette Calle om han sett en stjärna. "Ja, det har jag!" svarade Calle. "Hon gick ditåt." De tackade honom för hjälpen och fortsatte åt det håll som han pekade.

Lucka fem

De beslöt sig för att klä på sig för att gå ut och leta efter Tindra. "Vi går till lekparken."sa Juleljus. "Om hon inte är där kanske det är något barn där som sett henne."

Lucka fyra

De letade och letade, ropade och ropade. Under mattor, bakom dörrar, i alla skåp. Men någon Tindra fanns inte i huset. Vart kunde hon vara?

Lucka tre

De tre vännerna gick upp och kikade om det fjärde julpyntet, stjärnan Tindra, också hade vaknat. Men när de kom till hennes plats fanns hon inte där. Hon var borta!

Lucka två

Granen Grarne hade ingen lust att gå upp, han ville gärna sova en tolfe månad också. Men julkulan Pynta tyckte att han bara var lat. Ljuset Juleljus låg i sin bädd och fnittrade åt att Grarne ville sova mer. "Ne, upp och hoppa!" sa Pynta.

Lucka ett

I det här lustiga huset bodde ett gäng med levande julpynt. Inne i huset brukar det vara mörkt eftersom de sov elva av tolv månader varje år. Men när den första december kom vaknade de ur sin dvala.

RSS 2.0